Marion Venmans

Achtergrond

Mijn naam is Marion Venmans. Ik ben de behandelaar in de praktijk. Marion VenmansNa mijn studie HBO-Verpleegkunde heb ik ruim twintig jaar in de gezondheidszorg gewerkt. Ik ben gefascineerd door de complexiteit en het intelligente ontwerp van het lichaam en de geest, met al de bekende, en onbekende processen.
Wat gebeurt er als iemand pijn heeft, of ziek wordt? Waarom worden mensen ziek? In hoeverre heeft dat te maken met goed voor jezelf zorgen? Wat is goed voor jezelf zorgen? Hoe doe je dat? Hoe kan ik bijdragen aan de gezondheid van een ander?

 

Veranderende motivatie

Als verpleegkundige was ik vooral bezig met zieke en gewonde mensen.  Steeds meer  raakte ik geboeid door het hoe en wat van het voorkomen van ziek worden. Na een jaar Gezondheidsvoorlichting studeren, en een massagecursussen gevolgd te hebben, bleek voor mij lichaamswerk en massage de juiste manier om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van een ander.
Het is steeds weer bijzonder om te zien wat er in een korte tijd bij de ander gebeurt door een massage: ontspanning, ontlading, opluchting, verfrissing, meer lichaamsbewustzijn, vernieuwde levenslust, rust en een glimlach op het gezicht. Dat geeft mij een voldaan gevoel.

 

Opleidingen

Naast mijn werk als Spoedeisende Hulp-verpleegkundige heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van lichaamswerk en massage. Onder andere de opleiding Sportmassage bij IVS en de opleiding Lichaamswerk bij Aie Maris. In 2007 ben ik officieel de massagepraktijk gestart en ben ik mij al snel gaan toeleggen op de behandeling van pijnklachten. Bij de Opleiding Triggerpointcoach® en opleidingscentrum Prevenzis heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van myofasciale triggerpoints, vaak afgekort tot triggerpoints. Het behandelen van de fascie, het bindweefsel rond de spieren, heeft ook bij mij steeds meer aandacht gekregen. Zie de betreffende pagina over Myofasciale Release. 

Bij MVmassage is Marion Venmans de behandelaar.